Proizvodi u ponudi

Naši proizvodi na bazi slatkog pelina nastaju od sadnica uzgajanih na hercegovačkim plantažama na potpuno prirodan i ekološki način, bez ikakvih hemijskih tretmana.


PRIPREMA I KONZUMIRANJE ČAJA OD SLATKOG PELINA


Najbolje rezultate pri konzumiranju napitaka od slatkog pelina postižemo pravljenjem na sledeći način:
U termos bocu stavite četri supene kašike čaja od slatkog pelina i prelijete ga sa 750ml. (otprilike tri šolje) prethodno prokuvane i malo ohlađene vode (temperatura vode neka bude 40 stepeni). Temperatura vode iznad 50 stepeni uništava jedan deo vrednih lekovitih sastojaka iz biljke. Zatvorite termos bocu i ostavite da odstoji 12 sati, posle toga procedite i sipajte u staklenu bocu. Suvu materiju koja je ostala u cedilu stavite u vatrostalnu posudu i prelijte sa 250 ml (jedna šolja) vrele prokuvane vode, poklopite i ostavite da stoji 15 minuta, zatim procedite i ostavite da se ohladi. Kada se ohladi sipajte u bocu u koju ste već sipali čaj koji ste prethodno pripremili (onih 750ml koji su se natapali 12 sati u termos boci). Tako napravljen napitak od slatkog pelina sadrži najviše lekovitih sastojaka.

Napitak od slatkog pelina najbolje je konzumirati tri puta u toku dana: ujutro, jednu šolju jedan sat pre jela, zatim jednu šolju pre ručka i na kraju jednu šolju uveče pre spavanja (napitak koji se pije uveče pre spavanja uzima se najmanje 2 sata posle jela). U napitak pre upotrebe možete dodati kašičicu meda.

Ovako pripremljen napitak efikasno deluje na lečenje smetnji koje su gljivičnog porekla, bilo da se radi o problemima u probavnom ili urinarnom traktu, deluje i na smirenje želudačnih neuroza, stabilizaciju mokrenja i funkcije prostate, i jačanje imuniteta, a takođe smiruje kašalj i ubrzava oporavak od gripa.

Čaj se može pripremati i na ovaj način: jednu supenu kašiku osušenog slatkog pelina prelijte sa 250ml prokuvane vode (ne prevrućom), poklopiti da stoji 15 minuta, procediti i nakon toga konzumirati. Ovako pripremljen čaj ima manje lekovito dejstvo nego kada se natapa preko noći, ali ako vam se žuri možete primeniti i ovakav postupak.

Čajem od slatkog pelina možete se umivati da smanjite i olakšate probleme svraba očiju i lica izazvane alergijom na polen ili prašinu. Ovde do izražaja dolazi bogati sadržaj kvercetina koji se nalazi u slatkom pelinu.